dinsdag 21 oktober 2014

Feestportret

 Reflectieformulier beeldend onderwijs

Opdrachtomschrijving: feestportret
Naam student: Lotte van Wessel


component
beschrijving
1
2
3
4
5
betekenis
Het thema van de Kinderboekenweek was Feest en daarom ook van de animatie film. We hebben verschillende attributen gebruikt om er een feestelijke sfeer aan te geven, zoals te zien een masker en een muts.

x



vorm
We hebben de camera de hele tijd stil laten staan waardoor we de hele tijd dezelfde achtergrond hebben. Dit geeft het een mooi effect. Je kunt die goed zien omdat de hele tijd de achtergrond zwart/wit geblokt is.


x


materie
We hebben gewerkt met een camera en een statief en als feest attributen hebben we een muts en een masker gebruikt.
Ik had graag nog meer feestelijke attributen willen gebruiken omdat je dan een echte feest sfeer krijgt.


x


beschouwing
We moesten van te voren portret foto’s zoeken. Je kon aan het eind vergelijken welke portret foto’s het mooist waren en vanuit daar hebben we besloten hoe we de camera zouden neerzetten.



x

werkwijze
Ik heb al wel eerder met een camera en statief gewerkt maar toch was het weer even wennen omdat dit weer een andere camera was. Ik heb weinig nieuws ontdekt.


x


onderzoek
Omdat we alle drie nog nooit eerder een animatiefilm hadden gemaakt leek het ons makkelijk om gewoon vanaf voor te filmen. Zodat je bij alle foto’s die we hebben gemaakt een portretfoto hadden. Het leek ons nog lastiger om dit vanaf een andere kant te doen.

http://youtu.be/10M9HHNvbi8



x


eindoordeel:
3
Wat vind je geslaagd? Leg uit.
Ik vind dat het een leuke filmpje is geworden en de samenwerking verliep heel goed!
Wat kon beter? Waarom?
We hadden makkelijkere acties moeten bedenken om uit te voeren, het was heel lastig om met die hand te werken.

Bij het maken van bovenstaande opdracht heb je beelden gebruikt als inspiratiebron. Geef van minimaal één door jou gebruikt beeld aan wat de functie is en beschrijf waarom je dat vindt.

beeld
functie(s)
beschrijving
 
Deze foto geeft het realistisch aan.
De foto laat zien hoe je met weinig dingen een hele leuke foto kan maken en dat hebben wij ook bij het filmpje geprobeerd door met 1 achtergrond te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten